Recept carpaccio

Vind hier uw favoriete recept carpaccio of stuur ons uw recept carpaccio op en wij publiceren de beste carpaccio recepten op onze site! Carpaccio op tafel is een platform waarop wij de lekkerste carpaccio recepten verzamelen op het gebied van carpaccio. Ook kunt u bij ons de lekkerste carpaccio bestellen voor uw recept carpaccio, zoals onze carpaccio van heerlijk Wagyu ossenhaas. Dit vlees is afkomstig van de Wagyu-stier, een van oorsprong Japanse stier die tegenwoordig ook buiten Japan wordt gefokt. Echter, er zijn maar een paar veehouderijen die Wagyu-stieren houden. Het vlees voor uw recept carpaccio is ook erg exclusief en een ware delicatesse voor de fijnproevers onder ons. Wilt u een heerlijk recept carpaccio voor ons Wagyu-vlees?

Recept carpaccio Wagyu-vlees

Voor dit recept carpaccio hebt u de volgende ingrediënten nodig:

  • 300 gram Wagyu Carpaccio
  • Een halve el balsamicoazijn
  • Drie el olijfolie
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • Veldsla
  • Een blokje Grada Padano
  • (Huisgemaakte) mayonaise met truffel

Recept carpaccio dressing

Een recept carpaccio is altijd geslaagd wanneer u uw eigen creativiteit op los laat. De meeste toevoegingen hoeven niet speciaal bereid te worden en de moeilijkste klus is het schaven van de Grada Padano. Echter, dat verandert wanneer u hier een heerlijke, zelf gemaakte mayonaise dressing met truffel bij wilt. Voor dit recept carpaccio dressing hebt u deze ingrediënten nodig:

  • Twee hele eidooiers
  • 375 ml olijfolie of zonnebloemolie
  • Twee tl azijn
  • Citroensap van halve citroen
  • ¼ tl scherpe mosterd
  • Zout, peper
  • Een (kleine) zwarte truffel
  • En wat kippenbouillon

De mayonaisedressing is de moeilijkste klus van dit recept carpaccio. Doe de eidooiers, het azijn, de citroensap, de mosterd en een snufje peper en zout bij elkaar en sla dit met een garde totdat het mengsel egaal is. Nu komt het moeilijkste gedeelte van het recept Dressing carpaccio : de olie. Voeg allereerst een half kopje (125 ml) toe en sla dit weer in stevige slag met de garde totdat het een romige substantie begint te worden. Daarna laat u de rest van de olie geleidelijk in de dressing stromen terwijl u stevig doorslaat met de garde. Voeg ondertussen ook een klein beetje truffel toe en laat het recept carpaccio dressing rusten zodat de smaken goed op elkaar in kunnen werken. Voor het dunner maken van de dressing voegt u kippenbouillon toe. Met dit recept carpaccio dressing zet u een heerlijke carpacciomaaltijd op tafel. Kijk voor meer recepten op onze site of op Vleesoptafel.nl !