Carpaccio maken

Wilt u carpaccio maken? Wij helpen u graag met zelf carpaccio maken. Uiteraard kunt u ook onze heerlijke carpaccio online bestellen op Carpaccio-Op-Tafel.nl. Wij bieden u naast onze heerlijke ossenhaascarpaccio ook onze Wagyu carpaccio aan. Deze is afkomstig van de Wagyu stier, waarvan het vlees doorgaans wordt beschouwd als één van de meest exclusieve rundvleessoorten op deze aarde. Kijk hiervoor in ons assortiment.

Zelf carpaccio maken

Carpaccio maken is eenvoudig, maar moet wel nauwkeurig gebeuren. Bij originele carpaccio maken moet u het vlees zelf platslaan. Gebruik hiervoor onze heerlijke ossenhaasbiefstuk van de La Roche stieren. Deze Belgische runderen grazen in de streek van St. Vith in de Belgische Ardennen. De unieke en heerlijke smaak van het vlees komt door de goede verzorging van de dieren, die hun hele leven buiten kunnen grazen. Enfin, carpaccio maken doet u dus met dit heerlijke vlees. Snij een stukje van de haas, leg hier plastic folie omheen en gebruik een plat voorwerp. Een pan is mogelijk, maar doorgaans is een houten hamer het meest gebruikelijk bij het carpaccio maken. Sla het vlees niet te hard plat, aangezien dan de mogelijkheid ontstaat dat het vlees kapot wordt geslagen. U wilt natuurlijk platte en ronde stukjes carpaccio maken. Een andere mogelijkheid voor carpaccio maken is het bevroren snijden van de ossenhaas. U vriest de ossenhaas dan in en snijdt met de vleesmachine het vlees zo dun mogelijk. Carpaccio maken op deze manier is minder intensief en wordt vaak gebruikt als carpaccio voorgerecht .

Gerechten van carpaccio maken

Gerechten van carpaccio maken is leuk om te doen. U kunt een mooi bord van carpaccio maken met uw eigen toevoegingen. U kunt op veel verschillende manieren een mooi bord carpaccio maken. Hebt u leuke ideeën? Stuur ze ons op en wij zetten de lekkerste recepten online. Wij geven u alvast een gerecht waarmee u carpaccio maken kunt. Voor dit gerecht van carpaccio hebt u de volgende ingrediënten nodig:

  • 300 gram ossenhaas
  • Een halve el balsamicoazijn
  • Drie el olijfolie
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • Rucola
  • Parmezaanse kaas
  • Groene pesto
  • Pijnboompitten

Bereid de ossenhaas zoals hierboven staat aangegeven en leg deze op een plat, rond bord. Rooster de pijnboompitten kort, circa drie tot vier minuten, op hoog vuur. Hou de pijnboompitten in beweging. Kruid het vlees met wat peper en zout. Vervolgens kunt u geheel naar eigen idee uw bord van carpaccio maken! Kijk voor meet vleesgerechten op Vleesoptafel.nl .